Home » PRODUSE » Indicatoare de nivel » Indicator nivel KP01
 
  Indicator nivel KP01
   
 
Documentatie tehnica:
KP01 

SISTEM COMPACT DE INDICATOARE DE NIVEL

INDICATOARE DE NIVEL - SERIA KP

CARACTERISTICI PRINCIPALE:
GALAXY, sistemul compact de indicatoare de nivel, functioneaza pe baza principiului de masurare a capacitantei. Indicatoarele de nivel GALAXY se utilizeaza pentru afisarea a diferitor niveluri in lichide conductoare si nonconductoare. Modelele GALAXY KP 01, GALAXY KP 01 - D SI GALAXY KP 01 - 2R includ un emitator de nivel care este integrat in corpul electrodului si acesta produce un semnal analog standard de 4 - 20 mA. Semnalul analog emis intre 4 - 20 mA poate fi monitorizat pe ecranul situat pe panoul de protectie. In cazul modelelor GALAXY KP01 - D si GALAXY KP01 - 2R pe ecran poate fi urmarit nu numai semnalul de 4-20 mA ci si nivelul lichidului din vas sau boiler in forma procentuala. La modelul GALAXY KP01 2R pot fi setate 2 puncte de contact de releu intre punctele de masurare superior si inferior (de exemplu pentru controlul pompei sau al unei supape on/off). Este prevazut cu un tub de racire special creat pentru izolarea termica a electrodului.

APLICATII:
Poate fi utilizat la boilere de aburi, rezervoare de combustibil, tancuri de ciment, rezervoare de materiale plastice, in industria chimica si acolo unde este necesara monitorizare continua.

MODELE:
- GALAXY KP 01 / KP 01 D/ KP 01-2R conexiune prin insurubare: BSP 3/4" (DIN ISO 228)
- GALAXY KP 01 F/ KP 01 FD/ KP 01-F2R conexiune cu flanse pentru aplicatii marine DN 50, PN 40, DIN 2635

FUNCTIE:
Pentru indicarea nivelului este utilizat principiul de masurare a capacitantei. Tija electrodului si peretii vasului formeaza un condensator. In principiu se bazeaza pe faptul ca valoarea capacitantei depinde de constanta dielectrica a substantei dintre placi si de distanta dintre acestea. Dat fiind ca distanta dintre electrod si peretii vasului este fixa, unica variabila este substanta dintre acestea, ce joaca rol de dielectric. Daca nivelul acestei substante se modifica, curentul care circula prin placi se modifica proportional. Un mediu dielectric se defineste ca fiind o substanta ce nu permite penetrarea unor lichde cum ar fi apa. Constanta dielectrica a aerului si a vidului este 1, celelalte substante avand o constanta mai mare ca 1, astfel capacitanta se modifica proportional cu modificarea cantitatii de substanta din vas. Pentru a obtine valori corecte de masurare, tija de masurare scufundata la diferite adancimi in lichid trebuie izolata in totalitate. Dupa ajustarea nivelului zero, nivelul poate fi citit pe ecran.
Compensator seismic tip Rotlu
 
Producatori
AYVAZ
Despre noi   Cerere de oferta   Certificari   Distribuitori   Fabrica   Contact
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2009 AYVAZ UNIC. Toate drepturile rezervate.